To news

Jabba wil energieverbruik van 350.000 Belgen met zonnepanelen sturen op basis van big data en weersvoorspelling

“het energiesysteem snakt naar balans en sturing” en daarom besloten Jef Noelmans en Vincent Beckers, zaakvoerders van iinno-benelux, een energiemanagementsysteem te ontwikkelen voor particulieren: Jabba 

Dankzij dit nieuwe platform kan een thuisbatterij meer dan energie opslaan. Het platform voorspelt aan de hand van artificiële intelligentie de energieprijzen – op basis van marktdata en weersvoorspellingen – en bepaalt wanneer een thuisbatterij best stroom koopt of verkoopt.

Jabba biedt ook op maatschappelijk niveau voordelen: door slimme thuisbatterijen te connecteren binnen één platform, kunnen ze samen in een vingerknip evenveel energie leveren als een kerncentrale. Als er een belangrijke energiebron uitvalt, kan dit dus tijdelijk gecompenseerd worden door thuisbatterijen. Zo brengt het net zichzelf in balans, met de prijsprikkel als drijvende factor.

Hier lees je het volledige persbericht n.a.v. lancering Jabba, waarin onze directeur Frederik Loeckx stilstaat bij de nood aan slimme sturing om vraagpieken en variaties in het aanbod op te vangen.