To news

SYNTRUM sluit strategisch partnership met Flux50

SYNTRUM verenigt het SYNTRA-netwerk dat bestaat uit vijf opleidingscentra met in totaal 22 campussen in Vlaanderen en Brussel. Het SYNTRA-netwerk biedt vandaag al eenhele reeks opleidingen voor wie actief is in de smart energy industry. Denk aan vormingen over elektrische laadpalen, zonnepanelen en thuisbatterijen, smart buildings, windenergie en waterstof. Dankzij de samenwerking met Flux50 zal dit opleidingsaanbod verder groeien.

“Opleidingen en bijscholingen zijn een essentiële schakel in de energietransitie. Nieuwe beroepen vragen om nieuwe manieren om mensen snel op te leiden”, vertelt Bart Huybreghts (Innovatiemanager Syntrum). “Met het partnership tussen het SYNTRA-netwerk en Flux50 willen we nog beter en sneller inspelen op de behoeften van de smart energy sector in Vlaanderen.”

Opleidingen met input van de Flux50 community

“Zo zullen we bijvoorbeeld beroep doen op Flux50 leden om nieuwe opleidingen uit te werken. Door optimaal gebruik te maken van hun expertise, garanderen we dat het vormingsaanbod van de SYNTRA opleidingscentra actueel relevant en inhoudelijk kwalitatief blijft.”

Focus op innovatie en energietransitie

“De voorbije jaren leverde het SYNTRA-netwerk al inspanningen om nieuwe opleidingen aan te bieden die focussen op beroepen in de energiesector. Net zoals we dat doen voor andere innovatieve sectoren zoals robotica, internet-of-things en industriële automatisatie. De samenwerking met Flux50 was dus een logische stap.”

Infographic-memorandum