To events

Smart Energy Academy 2023

Ook in 2023 staat onze jaarlijkse klassieker weer op het programma: de Smart Energy Academy! Dit evenement biedt een unieke combinatie van een driedaagse opleiding en een geweldige netwerkgelegenheid.

Mis dit event niet

Tijdens de Smart Energy Academy delen dynamische sprekers de laatste ontwikkelingen in de energietransitie en de broodnodige innovaties die hierbij komen kijken. Dit jaar zijn we te gast bij het Operation Center van Fluvius in Kortrijk, bij Siemens in Huizingen en bij het IDLab van Universiteit Gent in samenwerking met imec.

Wat mag je verwachten?

Op de eerste dag verkennen we de veranderingen en toekomstige ontwikkelingen in de energiesector, inclusief een live demonstratie van het Operation Center Fluvius. 

Bekijk het programma van dag 1

Op dag twee duiken we dieper in duurzame thermische energie, waarbij we de technologische status onder de loep nemen en concrete ervaringen uit de industrie (zoals pharma en voeding) delen, evenals industriële warmteproductie en -opslag, In de namiddag focussen we ons op de bevoorradingszekerheid dankzij de Noordzee en innovatieve technologieën zoals HVDC, waterstof en circulaire batterijcontainers. We bezoeken ook het Concept Center Siemens. 

Bekijk het programma van dag 2

Op de derde dag staat energie in de gebouwde omgeving centraal, met een scala aan duurzame toepassingen, van slimme sturing via energiemanagementsystemen en energiegemeenschappen tot virtual power plants, BIPV, mobiliteitshubs en aquathermie. Als kers op de taart bezoeken we het Homelab van IDLab.

Bekijk het programma van dag 3

Schrijf je nu in

All participants have access to the downloads via the private mailing we sent out the day after. 

You want full acces to all our event materials? Become a Flux50 member!

Apply now for membership